פרטים מעניינים על מערכות קולנוע ביתי
מערכות קולנוע ביתי מכילות מספר פריטים מעניינים הן בנושא הסאונד והן בנושא הווידאו. במאמר שלפניכם נסקור את הפריטים המעניינים במאת, אלו אשר תוכלו לומר לעצמכם שאתם חשים, בעת האינטראקציה עמם, כמו בבית קולנוע.
מקרן צפייה
אמצעי הצפייה שלכם בהיעדר טלוויזיה דקה עם רזולוציה מתאימה. דגם מקרן הצפייה משתנה בהתאם לעוצמת הנורה שלו, הרזולוציות שניתן לשנות (לא בכל מקרן אפשר לשנות רזולוציה), וביצוע תקריבי ZOOM בעוצמות שונות. מאד חשוב לבדוק היטב המון סוגים של מקרנים ולבחור את האחד שהכי גורם לכם לחוש כמו בקולנוע. כיום, מקרנים נראים גדולים מאד ויוצרים תמונת צפייה מהממת. על מנת לעשות את ההתאמה, חשוב לתכנן מול איזה קיר לשים את המקרן, למדוד אותו ולהסיק התאמה מהבדיקה שאתם עושים למקרן בזמן אמת.
מקרן קול
אחד מאמצעי הסאונד היותר מעניינים שיש בתעשיית
מערכות קולנוע ביתי. זוהי פלטת הגברה אחידה, ללא רמקולים פזורים. הם מוטמעים בתוך הספוג שלו כמכשיר הגברה. המקרן עובד כאשר מניחים אותו בנקודה קבועה והוא עצמו מחובר לרסיבר (מיד נסקור מהו רסיבר ואלו תכונות מעניינות יש בו). מרגע שזה קורה, הוא לא מתפקד כמו רמקול אחד שמוצב בנקודה קבועה, אלא כמו המון רמקולים הפזורים במרחב, כשבכלל לא תליתם אף רמקול. אפקט זה הוא ללא ספק אחד החדישים ביותר בתחום מערכות קולנוע ביתי. הוא מאפשר חיסכון במקום במרחב החדר, הסתמכות על מערכת הגברה קטנה ונקודתית, ועוד כזו שתפיץ את הסאונד לכל עבר כמו רמקולים תלויים.
רסיברים בעלי שליטה ייחודית
רסיברים הם כלים המשמשים להגברת
רמקולים פסיביים. הרמקולים הפסיביים מחוברים אליהם וניתן להגביר, להנמיך, לשנות בס, לשנות טראבל, להשתיק, ולשלוט בעוצמה (Gain) של הרמקולים. רסיברים איכותיים ומעניינים מכילים ריבוי כפתורים בדומה למיקסר אצל סאונדמנים של מוזיקאים. בנוסף, ישנם רסיברים שניתן לחבר אליהם רק סוג מסוים של רמקולים (לדוגמה, רק סטריאו), לעומת רסיברים אליהם ניתן לחבר גם מערכת מרובה רמקולים. על מנת שיהיה לכם מעניין עם הרסיבר החדש, אתם צריכים להיות שלמים בבחירתו בהיבט של הסאונד. מומלץ לבדוק היטב את טיבו תוך ניסוי על כמה סטים של רמקולים על מנת להגיע לידיעה באופן גורף.